Programma

BMX, Inline skaten, skateboarden en 3×3 basketball zijn opnieuw de belangrijkste disciplines met het meeste aantal deelnemers. BMX, skateboarden en 3×3 basketball zijn debuterende olympische disciplines tijdens de Spelen van Tokyo in 2020. Na het succes van de Europese kampioenschappen 3×3 basketball in 2017, strijden dit jaar twintig mannen- en twintig vrouwenteams om een podiumplek tijdens de Wereldkampioenschappen 3×3 Basketball.

 

Breedte- en topsport

Urban topsporters krijgen in Amsterdam ook in 2019 een passend stedelijk podium om hun skills te laten zien. Voor de fans is het een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. En voor de vele amateur deelnemers is het een unieke kans hun kunsten te tonen voor een groot publiek. De toegang voor de fans is gratis met uitzondering van de WK 3×3 Basketball dat in een speciaal ontworpen stadion gespeeld zal worden en waar vanaf vandaag tickets voor te koop zijn.

Buiten dit stadion is echter ook van alles te beleven op het gebied van 3×3 basketball en andere urban sporten zoals freerunnen en boulderen. De gemeente Amsterdam, de Nederlandse Basketballbond en de Amsterdamse basketbal verenigingen organiseren, in aanloop naar de WK 3×3 Basketball, activiteiten op pleinen en bij verenigingen in de stad om jongeren enthousiast te maken voor 3×3 basketball via de campagne WE HERE. Amsterdam.

Van woensdag 19 juni tot en met zondag 23 juni zijn er verschillende topsport en breedtesport activiteiten. Het programma zie je hieronder!

Klik hier voor meer informatie over de Urban Sporten in 2019!