Centrale Markthal

De Centrale Markthal, gebouwd in 1934, was ruim 80 jaar het centrum van de Amsterdamse voedselhandel. Vele duizenden handelaren kochten en verkochten er hun waar, om de vele weekmarkten, restaurants en winkels in de stad van eten te voorzien. Inmiddels staat het pand zo’n 15 jaar leeg. Eigenaar BOEi, een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk, wil van dit enorme rijksmonument een plek maken voor een grote en diverse groep Amsterdammers, met een grote mix aan functies en het grootste zonnepanelendak van Amsterdam. Een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie.

Na restauratie en herbestemming biedt de Centrale Markthal ruimtes voor zowel startups als gevestigde bedrijven die lokaal, vers en duurzaam ondernemen. Naast voedsel zet BOEi in op cultuur, mode, muziek en theater. We zien een plek voor ons waar jong talent elkaar kan vinden in de thema’s en ambities die onder de oppervlakte borrelen in deze stad. Een plek waar jongeren die zich niet gehoord voelen een thuis vinden. Met een divers, laagdrempelig en gevarieerd programma waarbij iedereen kan aansluiten.

Dit alles in harmonie met de historie en de kernkwaliteiten van dit bijzondere monument uit 1934. Voor BOEi, een non-profit onderneming gericht op restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed, zijn de verhalen achter het gebouw minstens zo belangrijk als het monument zelf. Door de verhalen van deze bijzondere plek te vertellen, willen we ze opnieuw tot leven laten komen.

Bereikbaarheid
Als je met de auto reist naar de Centrale Markthal, dien je rekening te houden met een beperkte parkeergelegenheid. Om deze reden adviseren we om met het OV of met de fiets te komen. De dichtstbijzijnde bushalte is de Markthallen, vanaf hier is het ca. 6 minuten lopen. Daarnaast is het vanaf Amsterdam Centraal 14 minuten fietsen naar de Centrale Markthal. Mocht je toch met de auto reizen dan kun je gebruik maken van Parkeergarage Q-Park Westergasfabriek. De parkeergarage ligt op 5 minuten lopen van de Centrale Markthal.

Meer Locaties

Skatepark NOORD

Skatepark NOORD

House of Urban Sports (HUS)

House of Urban Sports (HUS)