5 redenen om dit weekend naar het Museumplein te komen

1. Topsport kijken & zelf sporten
De beste nationale en internationale Urban topsporters hebben zich verzamelt in Amsterdam voor de Urban Sports Week. Voor de fans een unieke kans om deze atleten in actie te zien en voor de vele amateur deelnemers een unieke kans om hun skills te tonen aan een groot publiek.  Op de Park Course, Street Course en Flatland / Knockout Area zijn er de hele dag clinics, contests en kampioenschappen. Word je helemaal enthousiast van al die urban sporten? Probeer ze dan ook zelf uit op alle clinics en trainingen. Kijk voor het programma en alle informatie op www.uswa.nl/

2. Eten van de toekomst
Brasserie 2050, hét restaurant van de toekomst, geeft een voorproefje op wat er in 2050 op ons bord ligt. De brasserie is een initiatief van de Rabobank om het wereldvoedselvraagstuk bespreekbaar en tastbaar te maken. Een plek die niet alleen de smaakpapillen prikkelt maar ook aanzet tot een goed gesprek. Want elk gerecht vertelt zijn eigen verhaal of belicht een dilemma en is gemaakt van lokale, toekomstbestendige ingrediënten. Eerlijk en vooral heerlijk! Bijvoorbeeld karma shoarma, gemaakt van knolselderij. Proef jij het verschil??! Of een no waste salade, van groente die gered is door Instock. Maar je kan er ook terecht voor snelle snacks en heerlijke lunchgerechten. Dus kom langs en laat de toekomst smaken!

3. 3×3 basketball
De poulefases zijn voorbij en nu begint het echte werk! De beste teams van de wereld spelen de kwartfinales van het WK 3×3 basketball. Daarnaast wordt op zaterdag ook nog uitgemaakt wie zich winnaar van de Skills Contest en van de Dunk Contest mag noemen. Zondag starten de halve finales. Om 18.50 start de finale van de dames en om 19.30 volgt de finale van de heren. Wie mag zich na deze week kronen tot wereldkampioen 3×3 basketball 2019?

4. Unieke locatie
Midden in de binnenstad van Amsterdam ligt het Museumplein, het toneel van de Urban Sports Week Amsterdam én van het WK 3×3 basketball. Op loopafstand van de binnenstad, uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en goed te combineren met andere uitstapjes in Amsterdam. Precies tussen het Concertgebouw en het Rijksmuseum vind je dit weekend nog volop topsport!

5. Weerbericht
De weersvoorspellingen zijn uiterst gunstig voor een bezoek aan het Museumplein, er wordt geen neerslag verwacht dit weekend en de zon schijnt vol op. Zaterdag wordt het 22 graden met af en toe een wolkje en zondag wordt het zelfs 27 graden! De riders showen hun tricks en shinen nog harder dan de zon.

Meer Nieuws

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Urban Sports Week in Nieuw-West

Urban Sports Week in Nieuw-West

Amsterdam vol freerunners, skaters en straatvoetballers tijdens Urban Sports Week

Amsterdam vol freerunners, skaters en straatvoetballers tijdens Urban Sports Week