De Urban Sports Week Amsterdam is begonnen!

De vetste wheelies zijn gemaakt, de nieuwste ramps zijn al getest en de eerste gesprekken zijn gevoerd. De aftrap van de USWA 2021 was een succes! In expocafé Zamen kwamen tientallen mensen uit de urban sport scene samen om het te hebben over de toekomst van urban sports. Hoe wordt deze sportscene beschermd? En welke rol speelt de Gemeente Amsterdam hierin?

Met wethouder Simone Kukenheim als vertegenwoordiger van de gemeente Amsterdam werden er de hele avond ideeën uitgewisseld en discussies gevoerd over urban sports in Amsterdam. De aanwezigen prezen de gemeente over de openheid en de mogelijkheden tot gesprek voeren, maar uitten ook kritiek op het ontbreken van actie en het lage tempo waarin de gemeente werkt. Kukenheim: ‘Het liefst zou ik iedereen zijn/haar eigen theatertje geven, maar dat is helaas niet mogelijk. Wat ik wel kan beloven is dat we het gesprek blijven voeren en dat we (urban) sport meenemen bij de inrichting van Amsterdam’ 

De belangrijkste uitkomst van deze sessie was: blijven praten met elkaar. Niet alleen onderling, maar ook met grootbezitters in ‘onze’ stad. Zonder hierbij de cultuur van urban sports te verliezen. Want het concept van ADE (Amsterdam Dance Events), maar dan voor urban sports, klink goed, maar hier moet niet vergeten worden dat bij Amsterdams grootste dansfeest vooral commerciële partners zijn aangesloten. Het doel van urban sports is anders. De eerste stap is het creëren van een plek waar jong en oud kunnen skaten, basketballen, freerunnen en andere urban sporten kunnen beoefenen. Daarna kan er verder gekeken worden naar commerciële events, zoals een urban sports festival.

 

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen