De USWA groeit door!

Amsterdam – De Urban Sports Week Amsterdam (USWA) vindt vanwege groot enthousiasme en animo bij de Amsterdamse urban sportcommunities ook dit jaar weer plaats. De hoofdstad én Urban Sports Capital krijgt van 18 tot en met 28 augustus de spotlights op zich gericht. Tijdens USWA, dat al toe is aan de vijfde editie, vormen urban sporten als BMX, inlineskaten, skateboarden, freerunning, breaking en 3×3 basketball het hoofdmenu. De organisatie, waarin de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam en TIG Sports samen optrekken met de urban sportcommunities in de stad, presenteert een stampvol programma.

Kijken, meedoen en kennismaken

Op meer dan 30 binnen- en buitenlocaties in de stad worden ruim 60 events gehouden. Daaronder zijn vier nationale kampioenschappen: NK freerunnen, NK 3×3 basketball, NK inline skaten Park en NK panna knock out. Daarnaast organiseren de Amsterdamse urban sportcommunities door de hele stad heen wedstijden, jams en gatherings voor urban sporters uit binnen- en buitenland. De USWA is in Nederland hét podium waarop urban-topsporters aan een groot publiek hun skills kunnen laten zien en tegelijkertijd biedt het evenement fans de kans om de beste nationale en internationale atleten in deze disciplines te bewonderen. De vele events worden omlijst met clinics en workshops voor Amsterdamse kinderen en jongeren om kennis te maken met verschillende sporten. Heb je altijd al willen leren skateboarden, freerunnen, inlineskaten of breaken? Dan is het nu daarvoor je kans!

Niet te missen

We trappen op 18 augustus af met het NK Freerunnen bij de Riekerhaven en eindigen zondag 28 augustus met skateboard sessies in de Marnix Bowl. Alle dagen daartussen zijn verdeeld over alle stadsdelen USWA-evenementen te vinden. Een kleine greep uit het programma:

Het weekend van 20 en 21 augustus staat in het teken van Breaking (ook wel bekend als Breakdance), met workshops, lezingen en battles. Voor zowel ervaren breakers als mensen die graag kennis willen maken met Breaking wordt een aanbod samengesteld waaraan deelnemers gratis kunnen deelnemen.

De Vondelcup bestaat uit een groot aantal inline-skate gerelateerde challenges in het Vondelpark. Iedereen kan meedoen. Door aan zoveel mogelijk challenges deel te nemen, kun je punten voor een klassement verdienen.

Ter voorbereiding op het event worden gratis skateclinics aangeboden voor alle leeftijden en niveaus. Op de afsluitende zondag wordt op het Hoekenrode plein, vlakbij station Bijlmer Arena, de USWA Calisthenics City Battle gehouden. Tijdens deze competitie nemen freestyle calisthenics atleten het tegen elkaar op. Iedereen die het aandurft kan deelnemen. Er zijn battles voor vrouwen en mannen.

De meeste activiteiten van de USWA zijn gratis te bezoeken; voor sommige events wordt entreegeld of een deelnemersbijdrage gevraagd. Het hele 11-daagse programma van dit jaar vind je op de website uswa.nl.

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen