Dit jaar een nieuwe urban sport: Futsal

  -  

Een nieuwe urban sport die dit jaar wordt toegevoegd aan de Urban Sports Week Amsterdam is futsal! Nederland is van 19 januari t/m 6 februari 2022 gastheer van het UEFA Futsal EURO 2022. De KNVB grijpt het Europees kampioenschap aan om de stedelijke jeugd met verschillende achtergronden beter te bereiken en aan het voetballen te krijgen.

Wat is futsal?
Futsal is de internationale benaming voor zaalvoetbal. Futsal staat bekend als een dynamische, spectaculaire en snelle sport. Het wordt gespeeld op een klein veld, 5 tegen 5, en de sport kenmerkt zich door veel flitsende acties, heerlijke hoogstandjes, fraaie goals en supersnelle combinaties. Door het hoge tempo in het spel is futsal voor spelers, fans en toeschouwers een zeer aantrekkelijke sport. Zowel om te beoefenen als om naar te kijken. Dit geldt voor zowel de breedte- als de topsport.

Het programma
Tijdens USWA 2021 kan je is op zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober Futsal te zien bij de Centrale Markthal. Van 10.00 uur tot 19.00 uur vinden er verschillende wedstrijden plaats, waarbij einde dag iedereen samenkomt voor King of the Court.

Check het volledige programma hier!

Meer Nieuws

Tijd voor urban sports

Tijd voor urban sports

Inschrijven voor freerunning

Inschrijven voor freerunning

Inline skate contest 2021

Inline skate contest 2021