In gesprek met Inline Skaters

Morgen is de laatste dag van de Urban Sports Week Amsterdam 2019 aangebroken. Ook wordt de finale van de laatste Inline skate contest dan gereden. Afgelopen dagen hebben wij gesproken met enkele riders die kans maken op de winst!

“Het is prachtig dat zo’n grote wedstrijd in Amsterdam plaatsvindt, dit is de tweede keer dat deze wedstrijd hier gehouden wordt” aldus Jaro Frijn. Voor de mensen die niet zo bekend zijn met deze sport is het heel gaaf dat ze deze urban sporten een keer live kunnen zien.” Jaro zou graag willen dat het Inline skaten iets serieuzer genomen zou worden. Als je naar het BMX’en en skateboarden kijkt zijn dit twee sporten die wel heel erg groeien. Het Inline skaten blijft een beetje achter terwijl hij hoopt dat de sport juist gaat groeien en ooit een Olympische sport gaat worden worden. Zondag 23 juni kunnen we Jaro nog bewonderen tijdens de Urban Sports Week, we kunnen tijdens de voorrondes en hopelijk tijdens de finales vooral hoog, hard, heel veel snelheid en veel turns verwachten. “Ik ga natuurlijk voor de winst maar of ik kans maak dat gaan we zien”.

Het leuke aan de Urban Sports Week volgens Erik Droogh is dat alle sporten bij elkaar zijn, dus het basketbal, BMX’en, Inline skaten, skateboarden en freerunnen. Ook zijn er veel dingen te doen voor kinderen van jong tot oud. Deze rider kunnen we morgen ook bewonderen tijdens de laatste Inline skate contest.

Jaro Frijn in actie tijdens USWA 2019

Tijdens de eerste best trick contest deze week werd er door de speakers geroepen dat Jaro de grote belofte is en ook de favoriet. Hij weet zelf niet of dit waar is aangezien iedereen zijn eigen mening daarover heeft, maar het feit dat hij in Amsterdam geboren en getogen is kan daar volgens hem wel aan bijdragen. Hij vindt het super leuk dat kinderen naar hem opkijken of fan van hem zijn. “Ik ben ook maar gewoon lekker m’n ding aan het doen en ik ben gewoon lekker aan het skaten maar om te zien dat al die kids het na willen doen en zelf beter willen worden dat is echt mooi”. Joe Atkinson is zijn eigen voorbeeld, hij kan gewoon heel vet skaten, hij gaat super hard en super snel en weet de mooiste lijnen door het park te vinden. Een keer heeft Jaro hem verslagen tijdens de Engelse kampioenschappen waar hijzelf eerste werd en Joe tweede. Jezelf voorbereiden op de Urban Sports Week is vrij lastig aangezien deze baan speciaal voor deze wedstrijd is neergezet dus daar kan je niet echt op trainen. Zijn grootste droom is om over twee weken de Wereldkampioenschappen te winnen en om ooit op de Olympische spelen te staan.

Erik Droogh in actie tijdens USWA 2019

“Het is gewoon een heel mooi event hier in Amsterdam”. De Inline skate wereld wordt volgens Erik ook steeds groter. Dit soort events dragen er aan bij dat de scene alleen maar blijft groeien. “De sport moet gewoon getoond worden, de Urban Sports Week is daar zeker een heel goed initiatief voor”. Toeristen kunnen hier een prachtige show zien en voor ons is het een geweldige locatie om een wedstrijd te rijden. “De skaters die hier aanwezig zijn komen uit twaalf verschillende landen, toen ik begon waren sommige pro’s die nu nog aan het skaten zijn ook al pro’s. Ik kijk dus heel erg uit naar de jongens die hier gaan rollen en ik heb zeker zin in de wedstrijden”. Wat we van Erik kunnen verwachten houdt hij nog even geheim. Op zondag 23 juni kunnen we voor het laatst bekijken wat Erik voor ons in petto heeft tijdens de Urban Sports Week 2019.

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023