Urban Sports Week Amsterdam wederom succesvol in 2021

In Amsterdam vond dit weekend de Urban Sports Week Amsterdam plaats. In de Centrale Markthal, Skatepark NOORD en House Of Urban Sports kwamen enkele honderden urban sporters bijeen voor de coolste tricks en meest indrukwekkende stunts. Met name het World Chase Tag maakte indruk op de bezoekers.

Urban sports in Amsterdam

In expocafé Zamen kwamen vrijdagavond tientallen mensen uit de urban sport scene samen om het te hebben over de toekomst van urban sports. Hoe wordt deze sportscene beschermd? En welke rol speelt de Gemeente Amsterdam hierin? Onder andere Simone Kukenheim, wethouder Sport, was hierbij aanwezig. Kukenheim: “Ik zie graag dat de urban sports week jaarlijks terugkomt waarbij er naast wedstrijden en performances ook ruimte is voor debat, documentaires en andere programmering, zoals dat bijvoorbeeld ook bij ADE het geval is.”

Verschillende disciplines
De open Nederlandse Kampioenschappen inlineskaten voor zowel junioren als senioren, met aanwezigheid van internationale rijders zoals Fransman Diaby Diako en Belg Antony Pottier, zorgden voor een van de hoogtepunten van het weekend. Op zaterdagavond ging het dak eraf tijdens de breaking 4vs4 crew battle. In House of Urban Sports ging de Break Squad Crew, tevens Nederlands kampioen 2021, er met de winst vandoor. En onder luid gejuich en aanmoediging door het aanwezige publiek toonde de BMXers spectaculaire tricks tijdens de jam op zondag.

Topsport meets breedtesport
Van professionele freerunners tot 3×3 basketball en futsal amateur toernooien. Het was er allemaal tijdens de Urban Sports Week Amsterdam. Skateboard-iconen Alex Midler en Ish Cepeda jureerden tijdens de ‘Best Trick Contest’ in Skatepark NOORD, en tweevoudig wereldkampioen B-Girl Natasha Kiliachikhina was een van de drie juryleden van het breaking event. Ook bij futsal kwam hoog bezoek. Soufiane Touzani bezocht de Centrale Markthal en showde daarbij zijn skills aan de talenten in de zaal.

 

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen