Alleycat Race

Nelson Mandelapark

Een ander soort race, de eerste keer ooit bij de USWA: een alleycat!

Algemene informatie beide races
In plaats van een vaste route krijg je de checkpoints en moet je zelf de snelste weg zien te vinden. Ken jij de snelste fietspaden in Zuidoost? Misschien win je dan wel een van de vele prijzen. De checkpoints worden per leeftijd op een uitdagende manier aangegeven op het A4tje (dat ‘manifest’ wordt genoemd) dat wij geven; als pin op een kaart, als adres, als raadselachtige beschrijving van de locatie of zelfs als coordinaten. Een gegarandeerd leuke race waarbij je fysiek en mentaal uitgedaagd wordt. Degenen die als eerste hun stempelkaart vol hebben worden beloond tijdens de prijsuitreiking.
Zie flyer voor tijden, kom aub ruim voor de start aan om je manifest te ontvangen.

Praktische informatie zaterdag 26 augustus
Race voor 18+, iedereen is welkom, deelname is volledig gratis. Neem wel je eigen fiets, een mobiele telefoon, een helm en een rugzak mee. Na de prijsuitreiking vindt er op locatie een gezamenlijke barbecue plaats waar alle deelnemers aan mogen meedoen. Eten en drinken wordt verzorgd, extra eten meenemen wordt aangemoedigd.

Praktische informatie vrijdag 1 september
Race voor 6-18 jaar oud. Deelname is volledig gratis, ouders mogen ook meerijden. Neem wel je eigen fiets, een mobiele telefoon, een helm en een rugzak mee. Zie flyer voor tijden, kom aub ruim voor de start aan om je manifest te ontvagen.
Tijdens dit event kan je ook je eigen fiets gratis leren repareren met hulp van professionals. Bij de checkpoints moet je korte leuke fiets-gerelateerde opdrachten uitvoeren om een stempel te krijgen. Opdrachten zoals (de)monteer een fietslampje, slakkenrace (rij 10m in minimaal 20 seconden), slalom/balans challenge, geef je fiets een naam (beste naam wint bonuspunten).
Na de prijsuitreiking vindt er op locatie een gezamenlijke fietsreparatieworkshop plaats waar alle deelnemers en hun ouders aan mogen meedoen. Hierin leer je je eigen band plakken, stuur of zadel verstellen of een schade herstellen. Experts van de Bike Kitchen, Aanwezig & Bezig en Wijk7 (sociale fietswerkplaatsen in Holendrecht en Florijn) helpen hierbij. Als beloning voor de deelname aan de dag krijgt iedereen een bandenreparatieset of fietslampje cadeau!

Aanmelden voor de races? Klik hier
Om te komen kijken hoef je je niet aan te melden.

Programma zaterdag 26 augustus

Programma vrijdag 1 september

Meld je hier aan!

Rooster

Meer Sporten

Flag Football Pick-Up Event

Flag Football Pick-Up Event

USWA event – Oost

USWA event – Oost

Girls only 3×3 basketball / Nike Made to Play

Girls only 3×3 basketball / Nike Made to Play