Officieel Nederlands Kampioenschap Freerunning 2022 vindt plaats in Amsterdam.

AMSTERDAM – Het is al weer bijna 4 jaar geleden dat er een erkend Nederlands kampioenschap freerunning heeft plaatsgevonden. Na 2 edities in Den Haag gooide corona behoorlijk roet in het eten maar nu heeft de gemeente Amsterdam het evenement binnen weten te halen. In samenwerking met organisatie JUMP freerun en onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie zal deze editie op 18 augustus plaatsvinden op sportpark Riekerhaven. Tijdens deze kick-off van de Urban Sports Week Amsterdam zullen de 30 beste freerunners, zowel mannen als vrouwen strijden om de titel “ Nederlands Kampioen Freerunning”.

De deelnemers aan het NK zijn geselecteerd op basis van eerdere prestaties en of uit een online-selectie procedure. Hierbij konden sporters uit heel Nederland een video insturen waarin zij hun skills konden tonen. Een jury heeft hieruit de beste geselecteerd en zij zullen op 18 augustus hun sprongen en tricks aan het publiek tonen tijdens de halve finale.

Wereldkampioene aanwezig

Noa Diorgina Man (17) is JUMP freerun atlete en zij doet ook mee aan het NK. Afgelopen maand wist Noa op de World Games in Birmingham, USA nog een gouden en zilveren medaille te behalen voor het Nederlands Team. Noa draait al een paar jaar mee in de wereldtop en zal als huidige Wereldkampioene ook op 18 augustus gebrand zijn om haar status als beste ‘Nederlandse’ freerunster waar te maken. Of zij of toch iemand anders de titel gaat pakken kan je live zien door te komen kijken bij het NK freerunning in Amsterdam.

Meer info vind je op www.jumpfreerun.nl/nk

Adres: Handbalstraat 740, 1062 XA Amsterdam.
Tijd: 18 augustus van 16:00-18:30 uur
Toegang is gratis

Noa Diorgina Man (17) tijdens de World Games in Birmingham, USA

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen