Urban Sports Week Amsterdam keert terug in augustus!

Vijfde editie in laatste week zomervakantie (26-28 augustus)

 

Amsterdam – De Urban Sports Week Amsterdam (USWA) keert dit jaar terug in het straatbeeld van Amsterdam en zet de hoofdstad van 26 tot en met 28 augustus in de spotlights als Urban Sports Capital. Urban sporten als BMX, inlineskaten, skateboarden, freerunning, breaking en 3×3 basketball vormen het hoofdmenu van het sfeervolle meerdaags spektakel in de stad.

Net als bij de vier voorgaande edities trekken de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam en TIG Sports samen op met diverse urban sports communities in de hoofdstad. Bij de laatste editie in oktober 2021 werd het succes van dit initiatief nog maar eens onderstreept. Veel urban-sportfanaten en bezoekers genoten van de populaire urban-sportdisciplines en een groot aantal deed daar zelf ook aan mee. De centrale markthal werd omgetoverd tot een sportparadijs waar futsal, freerunning en 3×3 basketball werden beoefend. In Skatepark NOORD en House of Urban Sports (HUS) trokken breaking, BMX, inlineskate- en skateboardevents veel deelnemers en bekijks.

Breedte- en topsport

Met de Urban Sports Week Amsterdam in de laatste week van de zomervakantie rekent de organisatie ook nu weer op een grote toeloop. De USWA is in Nederland hét podium waarop urban-topsporters aan een groot publiek hun skills kunnen laten zien en tegelijkertijd biedt het evenement  fans de kans om de beste nationale en internationale atleten in deze disciplines te bewonderen. Bovendien kunnen alle urban-sporters meedoen aan diverse activiteiten, demo’s en wedstrijden.
Meer informatie over locaties en programma volgen later.

Amsterdam: ruimte voor cultuur & lifestyle

Voor de gemeente Amsterdam is USWA een bijzonder ‘passend’ evenement. “Amsterdam en urban sports passen bij elkaar”, aldus Simone Kukenheim, wethouder Sport). “Het is voor iedereen toegankelijk, de stad als speelveld en sporten wanneer en met wie je wilt. Urban sports gaat ook over de ontwikkeling van jonge mensen: over het ontdekken van grenzen, onderdeel worden van een community, een nieuwe lifestyle, anders kijken naar de ruimte in de stad en het leven om je heen en je creativiteit ontdekken. Het gaat dus niet alleen om het sporten of het bewegen, maar juist ook om de hele cultuur eromheen. Juist die cultuur is voor velen de motivatie om te blijven sporten. We bieden urban sports een serieus podium in Amsterdam en tijdens de Urban Sports Week kunnen Amsterdammers kennismaken met allerlei verschillende urban sporten.”

Over Urban Sports Week Amsterdam:  

Het laatste weekend van de zomervakantie, van 26 tot en met 28 augustus 2022 is Amsterdam het decor van de vijfde editie van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). Tijdens USWA komen urban sports, lifestyle en cultuur samen. De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en urban-sports communities in de stad.

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen