Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Amsterdam – De Urban Sports Week Amsterdam (USWA) keert ook dit jaar weer terug in het straatbeeld van Amsterdam. Van 25 augustus tot en met 3 september vormen urban sporten als BMX, inlineskaten, skateboarden, freerunning, breaking en 3×3 basketball het hoofdmenu van het sfeervolle meerdaags spektakel in de stad.

Breedte- en topsport

Met de Urban Sports Week Amsterdam in de laatste week van de zomervakantie rekent de organisatie ook dit jaar weer op genoeg belangstelling. De USWA is in Nederland hét podium waarop urban-topsporters aan een groot publiek hun skills kunnen laten zien en tegelijkertijd biedt het evenement  fans de kans om de beste nationale en internationale atleten in deze disciplines te bewonderen. Bovendien kunnen alle beginnende én gevorderde urban-sporters hun hart ophalen door mee te doen aan diverse activiteiten, demo’s en wedstrijden.

In alle stadsdelen iets te doen

In lijn met de editie van afgelopen jaar is er in alle stadsdelen iets te doen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande urban sports faciliteiten in de stad. Zo zijn er meerdere events gedurende de week in de Marnix Bowl, Skatepark NOORD, House of Urban Sports, Kraaiennest, Nelson Mandelapark, Flevopark Vert Ramp en het skatepark op Zeeburgereiland. Maar daarnaast vinden er ook activiteiten plaats in bijvoorbeeld het Vondelpark en Tolhuistuin. Kijk voor een event bij jou in de buurt op deze pagina.

Over Urban Sports Week Amsterdam:  

In de laatste week van de zomervakantie, van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 3 september 2023 is Amsterdam het decor van de zesde editie van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). Tijdens USWA komen urban sports, lifestyle en cultuur samen. De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en urban-sports communities in de stad.

 

Bekijk het programma
Ga naar het overzicht van alle events

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Urban Sports Week in Nieuw-West

Urban Sports Week in Nieuw-West