Stuntsteppen

Stuntsteppen (scootering) is een intense urban sport die je hart sneller doet kloppen. Het wordt vaak ‘freestyle scootering’ genoemd en kan worden vergeleken met BMX en skateboarden. Deze vergelijking komt voort uit het feit dat de atleten in beide sporten obstakels, trucs en terreinen gebruiken om hun talent en vaardigheid te tonen.

De sport werd voor het eerst wijdverspreid in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk, en werd zelfs nog populairder na 2002 toen de step werd erkend als het beste ride-on speelgoed voor kinderen in deze drie grote delen van de wereld. Dit betekent niet dat steppen alleen een sport voor kinderen is, want volwassenen gebruiken ze ook om trucs uit te voeren en dankzij het lichte gewicht en de gemakkelijke manoeuvreerbaarheid van scooters zijn ze ook perfect te gebruiken op een breed scala aan terreinen.

In die zin is de sport heel veelzijdig omdat mensen trucs kunnen uitvoeren op elke vlakke ondergrond, zoals op parkeerplaatsen, op straat, op onverharde grond of meestal in skateparken. Vergeleken met andere sporten is scooteren nog nieuw en het blijft elke dag in populariteit toenemen, vooral in andere delen van de wereld waar de meeste mensen er nog kennis mee moeten maken.

Meer Sporten

3×3 Basketball

3×3 Basketball

BMX

BMX

Breaking

Breaking