5 redenen om de USWA 2021 te bezoeken

1. Topsport kijken & zelf sporten
De beste nationale en internationale Urban topsporters hebben zich verzamelt in Amsterdam voor de Urban Sports Week. Voor de fans een unieke kans om deze atleten in actie te zien en voor de vele amateur deelnemers een unieke kans om hun skills te tonen aan een groot publiek. In de Centrale Markthal, House Of Urban Sports en Skatepark NOORD zijn er de hele dag clinics, contests en kampioenschappen. Word je helemaal enthousiast van al die urban sporten? Probeer ze dan ook zelf uit op alle clinics en trainingen.

2. World Chase Tag
Op zaterdagmiddag staat de Centrale Markthal vanaf 15:00 uur in het teken van World Chase Tag. ‘Tikkertje’, maar dan anders. Op een parcours van twaalf vierkante meter krijgen professionals 20 seconden de tijd om de ander te tikken. Lukt dit? Dan blijf je staan. Ben je af? Dan word je vervangen door je teamgenoot. Het team dat na zestien ronden de meeste punten heeft, wint.

3. In gesprek over Urban Sports
Amsterdam en urban sports passen bij elkaar. De Gemeente Amsterdam wil deze sporten ondersteunen en een podium bieden, en heeft daarom met hulp van de communities de Agenda Urban Sports opgesteld. In deze agenda staan de plannen die de Gemeente de komende vijf jaar samen met deze communities wil realiseren. Wethouder Sport Simone Kukenheim wil van de urban sporters horen wat zij de komende jaar het hardst nodig hebben. Waar moet de Gemeente nu als eerste werk van maken?

Tijdens de Urban Sports Week 2021 ontvangt Simone Kukenheim vertegenwoordigers van de communities en andere geïnteresseerden tijdens een “werksessie” in Expocafé ZAMEN. Iedereen is welkom: kom meepraten en bepaal samen met andere urban sporters hoe we van Amsterdam een echte urban sportstad maken

4. Coole locaties
De USWA vindt dit jaar plaats op drie verschillende locaties: Skatepark NOORD, House of Urban Sports en de Centrale Markthal. Skatepark NOORD is de ultieme plek voor skaters om te skateboarden. Dit initiatief van Stichting Indoor Skatepark Amsterdam heeft bovendien een gezellige bar en over een tijdje kan je er zelfs lekker eten!

Één locatie voor de hedendaagse urban sporter: dat is House of Urban Sports (HUS). Een veelzijdig skatepark, een toegankelijke multifunctionele ruimte en een spectaculair uitzicht op het park vanaf de verhoogde tribune met bar. Oprichter Roy Griffioen heeft jarenlange ervaring in de buitensport. Naast het HUS is Griffioen Outdoor gelegen, opgericht in 2010, waar menig BMX-er de uitdagende dirts heeft gereden. Nu is er 50 meter verderop een nieuwe hub waar naast BMX ook een thuis is voor, inline skaters, rollers katers, skateboarders, stuntsteppers en andere toekomstige urban sports. Ook urban dansers kunnen hun hart ophalen in onze multifunctionele ruimte!

De Centrale Markthal, gebouwd in 1934, was ruim 80 jaar het centrum van de Amsterdamse voedselhandel. Inmiddels staat het pand zo’n 15 jaar leeg. Eigenaar BOEi, een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk, wil van dit enorme rijksmonument een plek maken voor een grote en diverse groep Amsterdammers, met een grote mix aan functies en het grootste zonnepanelendak van Amsterdam. Een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie.

5. Touzani, Attaibi Midler en Cepeda
Grote namen uit de urban sports scene komen naar Amsterdam! Op zaterdag schuiven Alex Midler en Ish Cepeda aan als juryleden bij de Best Trick Contest en ook Soufiane Touzani en Mohamed Attaibi zijn verspreid over het weekend op verschillende locaties te zien.

Meer Nieuws

USWA hoogtepunt van urban community

USWA hoogtepunt van urban community

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Urban Sports Week Amsterdam van 25 augustus tot 3 september 2023

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen