Tricking

Tricking is een trainingsdiscipline die trappen combineert met salto’s en draaien uit de vechtsport en gymnastiek en met veel dansbewegingen en stijlen uit het breakdancen. Het doel is een esthetische weergave van verschillende combinaties van “trucs”. Beoefenaars van tricking worden meestal trickers genoemd. Voorbeelden van trickingtechnieken zijn de 540 kick, de kurkentrekker (cork), de flashkick, de vlindertwist en het dubbele been.

Een tendens om technieken te vertonen die flitsender en complexer zijn werd waargenomen in vechtsporten in de periode na de jaren 1960, voorafgaand aan de huidige tricking beweging. Vooral in taekwondo ontwikkelde zich halverwege de jaren 60 met de introductie van internationale wedstrijden een toenemende nadruk op spectaculaire draaiende, springende of vliegende trappen.

De huidige tricking-sport is een internetfenomeen dat in het begin van de jaren 2000 opkwam. Xtreme Martial Arts wordt beschouwd als een voorloper van de sport, die in de jaren 90 en begin 2000 te zien was op verschillende vechtsporttoernooien. Tegen het einde van 2003 was de online trickinggemeenschap goed ontwikkeld en bracht trickers van over de hele wereld samen. Met de opkomst van YouTube konden trickers hun video’s met anderen delen en beleefde de discipline een enorme stijging in populariteit en interesse. Sinds het begin van 2008 krijgt tricking veel meer bekendheid en populariteit bij het grote publiek dankzij de inspanningen van populaire tricking teams.

Zestien van de beste tricking atleten kwamen naar Atlanta en streden om de winnende titel.

Meer Sporten

3×3 Basketball

3×3 Basketball

BMX

BMX

Breaking

Breaking