Winnaars Amsterdam Knockout (AM)

Op donderdag 21 juni vond de Amsterdam Knockout voor amateur Inline Skaters plaats tijdens de Urban Sports Week Amsterdam. De Amsterdam Knock-out is een head-to-head gevecht in een speciaal ontwikkelde box. In sessies van 3 minuten nemen rijders het tegen elkaar op. De rijder met de beste technische skills gaat door naar de volgende ronde. 

Vanwege de vele aanmeldingen van aanstormend talent, moest de Knockout in twee delen opgesplitst worden. De eerste heat werd gereden door de jongste talenten. Uiteindelijk mochten Lucius, Dora en Sam het podium betreden.

V.l.n.r. Sam, Lucius en Dora

Lucius heeft al vier jaar Inline skate les en zijn favoriete truc is grinden. De dertienjarige wil net zo goed worden als Jaro Frijn, wie weet kan Jaro hem wel de back savanna leren aangezien dit de truc is die Lucius heel graag wil leren! Zijn grote droom is dan ook om een pro skater te worden.

Voordat Dora deelnam zag ze haar favoriete Inline Skater Joe Atkinson derde worden tijdens de best trick pro contest. Ze vindt het maar niks dat er onderscheidt gemaakt wordt tussen mannen en vrouwen die Inline Skaten. “Ik ben geen meisje meisje die met barbies speelt” zei Dora na afloop, “wat maakt het nou uit wie of wat je bent”. Hoe je een perfect salto maakt moet ze nog leren maart als ze veel blijft oefenen zal haar droom om wereldkampioen te worden zomaar eens waarheid kunnen worden.

Tijdens de tweede heat eindigde de Braziliaan Jaylton Karluss, die woonachtig is in Amsterdam, op de eerste plaats. Joran Fleurke werd tweede en Luca Gobbo plaatste zich als derde. De vierde plaats ging naar Stefan Selders en Max Manzotti werd vijfde.

Morgen wordt er opnieuw gestreden in de Amsterdam Knockouts. Van 18.00 uur tot 20.00 uur is de warming-up en van 20.00 uur tot 21.00 uur nemen de rijders het tegen elkaar op om zich te kwalificeren voor de finales op zaterdag.

 

Meer Nieuws

Urban Sports Week Amsterdam wederom succesvol in 2021

Urban Sports Week Amsterdam wederom succesvol in 2021

Spektakel op dag twee van de USWA 2021

Spektakel op dag twee van de USWA 2021

De Urban Sports Week Amsterdam is begonnen!

De Urban Sports Week Amsterdam is begonnen!