Dit was USWA 2019!

Jarno Schurgers

Vijf dagen lang konden we allemaal genieten van alles wat de Urban sporten te bieden hebben tijdens de derde editie van de Urban Sports Week Amsterdam. In het zonnetje waren zowel de amateurs als de pro’s te bewonderen die echt alles uit de kast haalden. Op het Museumplein in Amsterdam vlogen de sporters overal om je heen. Tijdens de Best Trick Contesten gingen ze hard, hoog en super snel maar daarnaast lieten ze ook hele technische trucs zien tijdens andere wedstrijden. Aan het BMX’en, skateboarden, inline skaten, freerunnen en het basketballen namen 466 deelnemers deel aan de verschillende wedstrijden. In vijf dagen is er €28.000 aan prijzengeld uitgereikt. Meer dan 80.000 bezoekers kwamen de sporters afkomstig uit maar liefst 39 landen tijdens de Urban Sports Week Amsterdam 2019 aanmoedigen.

Niet alleen als sporter kon je deelnemen, ook was er voor iedereen de mogelijkheid om zelf te ontdekken of het nou echt zo makkelijk is als het eruit ziet om op een BMX fiets rond te crossen, om die 360-trick op inline skates onder de knie te krijgen of om voor het eerst op een skateboard te staan.

Op donderdag namen 1.000 scholieren van 15 verschillende Amsterdamse scholen deel aan het breedtesport programma waarin 10 verschillende urban sporten beoefend werden. In aanloop naar USWA maakte 7.500 andere scholieren ook kennis met verschillende urban sporten in het sportkennismakingstraject, een scholenprogramma van Topscore en gemeente Amsterdam.

 

Meer Nieuws

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Hoogtepunten van de afgelopen dagen

Urban Sports Week in Nieuw-West

Urban Sports Week in Nieuw-West

Amsterdam vol freerunners, skaters en straatvoetballers tijdens Urban Sports Week

Amsterdam vol freerunners, skaters en straatvoetballers tijdens Urban Sports Week